Welkom bij het Ecocircus

De mobiele vrijplaats voor een gezonde, eerlijke en mooie wereld.

Het ecocircus is onderdeel van het mobiele ecodorp Ppauw in Wageningen. Het is een selectie van verhuurbare modules van Groeninnovaties die samen een reizende ecologische broedplaats vormen. Het is een combinatie van off-grid installaties en theatrale kunstobjecten die voor educatie en entertainment zorgen. Scholen bezoeken het circus voor een inkijkje in groene technologie en optimistische toekomst verhalen. Bedrijven vinden er inspiratie tijdens uitjes. De lokale bevolking krijgt handvatten om van onderop de groene transitie te versnellen. Toevallige voorbijgangers krijgen een rondleiding. En iedereen komt naar de voorstelling.

Er zijn pipowagens voor artiesten, docenten en bezoekers die samen met de roulerende beheerders van Ppauw de programmering vormgeven. Elementen die afhankelijk van de locatie en duur van het verblijf opgebouwd kunnen worden zijn onder andere een wereldhuiskamer, lokale keuken, podium, theater, atelier, werkplaats, oefenruimte, speeltuin, boomhut, gallery, bioscoop, kas, ruilwinkel en off-grid faciliteiten.

De visie van het ecocircus is om samen een veilige open speelruimte te faciliteren waarin ontzag voor de natuur, korte kringlopen en duurzame rijkdom gevonden kunnen worden. Het ecocircus groeit op elke nieuwe locatie.

Heb je een idee voor een goede locatie voor minimaal een maand, wil je op de hoogte blijven of heb je zin om mee te helpen?

Mail naar info@ecocircus.nl

Erik Groen en Astrid Mulder

Ecocircus
oplossen in natuur